Familieopstelling

Een familieopstelling maakt zichtbaar wat onzichtbaar is

 • Loop je vast in je werk of in je leven en weet je niet zo goed waar dit door komt?
 • Voel je dat er ergens iets in jou zit dat blokkeert, maar kom je er maar niet achter wat die blokkade is?
 • Vind je het moeilijk om écht contact te maken met anderen, maar weet je niet goed waarom?
 • Ben je op zoek naar jouw levensdoel, maar heb je dat nog steeds niet gevonden?
 • Heb je last van onverklaarbare gevoelens van angst, verdriet, woede, schuldgevoelens of het gevoel er niet bij te horen?
 • Heb je last van fysieke klachten of een chronische ziekte en heeft nog niets echt geholpen?
 • Wil je inzicht krijgen in een familieconflict en daar op een goede manier mee omgaan?

Ook ik worstelde tot een paar jaar geleden met vrijwel al deze vragen. Ik had last van onverklaarbare angsten en stress, slaapproblemen en voelde me regelmatig niet op mijn plek in mijn eigen leven. Tot ik kennismaakte met energetische therapie en daarbinnen met familieopstellingen. Er ging een wereld voor mij open. Tijdens diverse opstellingen werden onzichtbare blokkades en patronen helder. Daardoor werden ze voor mij beter hanteerbaar en kon ik er ook iets aan doen.

Omdat ik uit eigen ervaring weet hoe helend en helpend een opstelling kan zijn, heb ik een cursus gevolgd, waardoor  ik zelf ook 1-op-1 opstellingen kan aanbieden bij Centrum Sprankel. Dit is een prachtige en zeer waardevolle aanvulling op de energetische coaching & therapie!

Wat houdt het in?

Een familieopstelling is een bijzonder fenomeen. Het maakt patronen zichtbaar die diep verborgen liggen in ons onderbewuste. Veel van onze onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen hebben namelijk hun oorsprong in het familiesysteem. Deze patronen kom je in je huidige leven vaak weer tegen, bijvoorbeeld in je relatie of je werk.

Loop je ergens tegenaan in je leven en krijg je het maar niet veranderd of omgedraaid, dan geeft een opstelling je de mogelijkheid tot een totaal andere kijk op deze situatie. Een familieopstelling geeft op een subtiele, maar soms ook confronterende manier inzicht in de onbewuste patronen. Dit onder ogen zien van de realiteit werkt voor veel mensen buitengewoon helend.

Hoewel je familieopstellingen ook in een groep kunt doen, werk ik bij Centrum Sprankel alleen met 1-op-1-opstellingen. Dit doe ik met behulp van de familie Sprankel (de poppetjes die je op de foto ziet 😊) of met blaadjes op de grond.

Hoe het werkt? Kom gewoon een keer ervaren hoe bijzonder en hoe helend een opstelling is!

 


“Onlangs heb ik bij Centrum Sprankel een familieopstelling gedaan en dat heeft mij een heel bijzonder inzicht in mijn familie gegeven. Niet dat nu alles overhoop is gegaan, maar het heeft me wel een en ander duidelijk gemaakt over de familie van mijn vaders kant. Ik ben blij dat ik het gedaan heb en ik vond het erg de moeite waard. Ik merk echt dat er iets gebeurd is; ik voel opluchting en meer ruimte in mijn lichaam. Petra heeft me tijdens de opstelling heel rustig en prettig geholpen en begeleid.”


 

Hoe voel jij je na een familieopstelling?

 • Door de inzichten die je gekregen hebt voel je rust en opluchting;
 • Je krijgt antwoord op levensvragen waar je mogelijk al lang mee worstelt;
 • Vermoeidheid, spanning en andere lichamelijke klachten kunnen verdwijnen wanneer duidelijk wordt waar er iets blokkeert.
 • Omdat de blokkade is opgelost, voel je je weer energiek en vrolijk en meer jezelf!

Belangrijk: een familieopstelling is niet geschikt voor jou als:

 • je niet bereid bent uit je comfortzone te komen;
 • je niet bereid bent om alles onder ogen te zien wat er tijdens een opstelling naar voren komt;
 • je alles vanuit je hoofd wilt (blijven) verklaren en niet bereid bent om meer naar je gevoel te gaan luisteren.

Praktische informatie

Jouw investering voor een familieopstelling is €90,- inclusief btw. Een opstelling duurt 90 minuten, inclusief een voorgesprek. Duurt de opstelling langer dan 90 minuten? Dan wordt deze extra tijd in rekening gebracht. Zie voor meer informatie de pagina Praktische info.

Tijdens de opstelling zit je aan tafel (als we werken met de poppetjes) of sta je (als we werken met blaadjes op de grond).

 

Wil jij graag inzicht in vage en onduidelijke klachten?

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.