Over mij

‘Dartelend hert’. Dat is toch wel de leukste beschrijving die iemand ooit van mij heeft gegeven. Wie ben ik dan? Ik ben Petra Swart, geboren in 1975, getrouwd en baasje van een eigenwijze maar erg lieve kat. Energetisch therapeut en Sprankelcoach en daarnaast nog twee dagen per week docent. Spiritueel, dromer én doener, speels, intuïtief, vrolijk, positief, nuchter en vol passie voor de dingen waar ik warm voor loop.

Dat dartelende hert zat altijd al in mij, maar heb ik lang niet durven zijn. Als hooggevoelig kind voelde ik anderen zo feilloos aan dat ik vaak niet meer wist welke energie van mij was en welke van die ander. Ik paste me altijd aan aan anderen en was heel erg bang om mezelf te zijn. Ik was een rustig kind dat zich niet zo uitte, maar de wereld en de anderen om zich heen observeerde.

Muur om me heen

Maar door mijn gevoeligheid was ik kwetsbaar en een makkelijke prooi voor pestkoppen op school. De middelbare schooltijd was voor mij zes jaar lang overleven. Ik bouwde een muur om mezelf heen en deed alsof het me allemaal niet raakte. Maar ondertussen bloedde mijn hart en was ik eenzaam, bang en verdrietig.

Herken je dit, dat muurtje om je heen? Wat kan dat eenzaam voelen, hè…

Eenmaal volwassen, met een diploma op zak en inmiddels getrouwd en met een leuke baan kreeg ik in de loop van de tijd steeds meer klachten. Ik sliep slecht, was eigenlijk voortdurend gestrest, kreeg last van een hoge bloeddruk en eczeem en vond dat ik alles moest kunnen en dan het liefst ook nog perfect. Mijn leven vond ik eigenlijk niet meer zo leuk… Ik kon niet meer genieten en was alleen maar bezig met alles wat ik ‘moest’. Het raakte van kwaad tot erger en eindigde in een burn-out. Ik kon alleen nog maar huilen, was doodmoe en durfde bijna niets meer. En het ergste was: ik was mezelf kwijtgeraakt. Ik wist niet meer wie ik nou eigenlijk was en of ik mezelf eigenlijk wel leuk vond.

Hoewel het een heel nare tijd was, was het wel een ommekeer in mijn leven. Het was het begin van de zoektocht naar mezelf, naar wie ik nou eigenlijk diep van binnen ben.

Ik kwam terecht bij een psycholoog. Hoewel het een goede en vriendelijke psycholoog was, merkte ik dat de sessies mij niet verder hielpen. Ik moest er praten, vanuit mijn hoofd, maar mijn gevoel sloot ik nog steeds af. Via via kwam ik terecht bij een therapeut die me in contact bracht met mijn gevoel. Wat was dat eng, maar ook mooi!

Sprankelend meisje

Maar het grootste geschenk heb ik gekregen toen ik de opleiding tot multi-energetisch essentietherapeut (MEE-therapeut) volgde bij Centrum Puur. Tijdens die opleiding pelde ik vele lagen af, kwam ik angsten, trauma´s en verdriet tegen waarvan ik soms niet eens wist dat deze er zaten. En onder al die lagen zag ik uiteindelijk dat sprankelende, vrolijke, speelse meisje dat zo veel van mensen houdt en in iedereen het goede ziet. Sindsdien mag dat meisje er steeds vaker zijn. Ik durf mezelf te zijn, te stralen, te zingen en te dansen, te huilen en vooral: ik durf te laten zien wat ik van binnen voel. Ik sta krachtig in de wereld, vertrouwend op mijn gevoel en intuïtie, en in verbinding met mezelf en met anderen. Nog steeds is het wel eens spannend, want wat vinden anderen van mij als ik mezelf ben? Maar inmiddels weet ik dat authenticiteit en mezelf kunnen zijn voor mij vele malen belangrijker zijn dan het oordeel van anderen. En ben ik trots op wie ik ben en op wat ik heb bereikt.

En dat is wat ik jou ook wil geven: dat je helemaal jezelf durft te zijn, dat je trots op jezelf bent met al je mooie en minder mooie kanten, zodat je kunt sprankelen!

Mijn werkwijze

Inmiddels heb ik als energetisch therapeut en Sprankelcoach al veel mensen mogen helpen om dichterbij zichzelf en bij hun gevoel te komen, om vage klachten en een algeheel ‘niet-lekker-in-mijn-vel-gevoel’ op te lossen en weer te gaan sprankelen. Ik weet immers als geen ander hoe zij zich voelen, waar hun angsten en blokkades zitten. Doordat ik een veilige en warme sfeer weet te creëren, durven mensen naar hun gevoel te gaan en hun angsten en verdriet aan te kijken, waardoor klachten en blokkades verdwijnen. Cliënten omschrijven mij als rustig, vriendelijk en betrokken, integer en eerlijk, warm, lief en sympathiek, maar ook doelmatig, duidelijk en gestructureerd.

Ik hou niet van er omheen praten, maar zal altijd zeggen wat ik bij jou zie en voel, op een respectvolle en integere manier. Humor is voor mij heel belangrijk, dus tijdens een sessie wordt er regelmatig gelachen, als dat kan!

Mijn missie

Het is mijn droom en mijn missie om zo veel mogelijk mensen van hun vage klachten af te helpen en weer te laten sprankelen. Ik hoop dat ik jou ook mag helpen om van je klachten af te komen, te gaan stralen, om innerlijke rust te vinden en vanuit je hart te gaan leven. Voel je welkom!

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.