Supercalifragilisticexpialidocious!

Gisteravond heb ik voor het eerst de filmklassieker ‘Mary Poppins’ gezien. Ik wist uiteraard dat Mary Poppins de bekende nanny is met bijzondere gaven en haar kenmerkende paraplu, maar het hele verhaal kende ik nog niet. En wat heb ik genoten! Zingend ging ik naar bed… ‘a spoonful of sugar helps the medicine go down, the medicine go down…’ En ik heb een poosje geoefend op het woord dat je kunt gebruiken als je even niet meer weet wat je anders zou moeten zeggen, maar nu heb ik het onder de knie: supercalifragilisticexpialidocious!

Maar wat is er eigenlijk zo bijzonder aan het verhaal van Mary Poppins? Wat kunnen we misschien van haar leren?

Het allerbelangrijkste is dat Mary weet hoe je het leven leuker maakt. Zelfs opruimen en schoonmaken wordt leuk als je er een spelletje van maakt en er een liedje bij zingt. ‘A spoonful of sugar helps the medicine go down, the medicine go down…’

In gewone dingen het bijzondere zien, daar is Mary ook heel goed in. Een uitje naar het park met de kinderen Jane en Michael Banks wordt een avontuur wanneer ze in de stoepkrijttekeningen van Bert stappen en in een andere wereld belanden. Nou hebben wij gewone stervelingen natuurlijk niet de magische gaven van Mary Poppins, maar waarom zou je jouw dag niet een beetje leuker maken met wat fantasie en het magische gevoel dat er misschien wel heel bijzondere dingen gaan gebeuren vandaag? Always expect the unexpected, zoals de Engelsen zeggen. Dat geeft je leven en de gewone dagelijkse dingen een magisch en stralend randje. En als je het even niet meer weet, zing dan gewoon: Supercalifragilisticexpialidocious!

Wil jij ook wat meer als Mary Poppins worden en gaan sprankelen? Maar zit je momenteel niet lekker in je vel door vage en onbegrepen klachten en lukt het daarom niet zo goed met dat sprankelen? Dan help ik je graag tijdens een of meer sessies Sprankelcoaching.

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.