Voor wie

Herken je dit?

 

Je leven loopt op diverse gebieden al maanden niet lekker. Je hoopte dat je je vanzelf weer beter zou gaan voelen, maar dat gebeurt niet. Integendeel, het wordt alleen maar erger. Je voelt dat er van binnen iets zit wat jou in de weg zit, maar je weet niet wat. Je hebt last van diverse vage klachten, zowel lichamelijk als emotioneel. Je bent, misschien al wel meerdere keren, bij de huisarts geweest, maar na diverse onderzoeken blijkt dat je eigenlijk niet echt iets mankeert. Je huisarts weet inmiddels ook niet meer hoe hij je kan helpen. En eigenlijk wil je ook niet meer naar hem toe, hij ziet je aankomen…

Je wilt niet naar de psycholoog of aan de antidepressiva, want daar is het voor je gevoel ook niet erg genoeg voor. Of misschien heb je al wel een aantal gesprekken gehad bij een psycholoog, maar blijf je zitten met dat onbestendige niet-lekker-in-je-vel-gevoel. Je wilt zo graag dat er eens iets aan de oorzaak van jouw klachten wordt gedaan, maar hoe kom je er achter wat die oorzaak is?

Je bent best wanhopig, want zó vind je het leven niet meer zo leuk. Je hebt het gevoel dat het leven je ontglipt. Als je zo doorgaat in die neerwaartse spiraal, is je relatie straks voorbij of ben je je baan kwijt, vrees je. En het allerergste: je hebt het gevoel dat je jezelf steeds meer kwijtraakt. Wie ben je eigenlijk? Je weet het niet meer en je weet ook niet of je jezelf eigenlijk wel leuk vindt…


Weet dan dat je er niet alleen voor staat!

Met welke klachten en in welke situaties kun je terecht bij Centrum Sprankel?

Als jij jezelf herkent in één of meer van onderstaande situatiebeschrijvingen, dan zou energetische coaching & therapie bij Centrum Sprankel jou mogelijk kunnen helpen.

 • Je bent al moe als je opstaat en vaak heb je het gevoel dat je jezelf door de dag heen sleept. De dagelijkse bezigheden, zelfs de meest eenvoudige, drukken als een last op je schouders. Je hebt het gevoel dat je alleen nog maar dingen ‘moet’ en kunt niet meer genieten van de dingen die het leven mooi maken. Je voelt je uitgeput en leeg.
 • Je weet dat je niet goed voor jezelf zorgt, maar het lukt je niet om daar iets aan te veranderen. Je rookt (weer), je drinkt misschien wel te veel, je gaat te laat naar bed en eet onregelmatig, te veel of niet gezond genoeg. Je zou wel iets aan je leefstijl willen veranderen, maar er is altijd wel iets wat dan voorrang heeft. “Ja maar, de kinderen, mijn hectische baan, de zorg voor mijn bejaarde moeder…” En zo hol je maar door en je vergeet voor jezelf te zorgen.
 • Je hebt een hoofd vol gedachten die nooit stoppen. Omdat je er van overtuigd bent dat je alles eerst goed moet overdenken voordat je ergens een beslissing over neemt, blijf je maar piekeren over de kleinste dingen. Je maalt maar door en deze razende gedachtestroom kun je zelfs ’s nachts niet stopzetten, waardoor je regelmatig wakker ligt. Hierdoor ben je overdag erg moe en ga je nog meer piekeren. Ook ben je snel geïrriteerd, voel je je overprikkeld en heb je een kort lontje.
 • Je hebt last van diverse vage lichamelijke klachten. Bijvoorbeeld veel spanning in je lichaam (hoge spierspanning), hoofdpijn, nek- en schouderklachten, hoge bloeddruk, eczeem, gejaagd gevoel, slecht slapen, hoge ademhaling.
 • Je sluit je af voor andere mensen en speelt vaak mooi weer, waardoor je nooit écht contact hebt. Maar door dit muurtje om je heen voel je je vaak ook heel eenzaam. Omdat je jezelf forceert en een rol speelt, heb je veel last van spanning en stress. Je vindt het heel eng om je gevoelens te laten zien en jezelf kwetsbaar op te stellen, maar aan de andere kant zou je niets liever willen. Want diep van binnen verlang je naar écht contact met anderen, naar verbinding maken van hart tot hart.

Als je kwetsbaar bent, zien mensen ook je kracht.

Als je enkel kracht uitstraalt, bouw je een muur om je heen.

 

 • Je bent snel moe en je voelt je vaak overprikkeld, angstig of gestrest. Je hebt gemerkt dat je heel gevoelig bent voor licht en geluid, voor intense emoties van anderen en van jezelf en voor drukte en stress. Ook neem je makkelijk emoties van andere mensen over en je vindt het daardoor moeilijk te bepalen welke gevoelens van jou zijn en welke van de ander.
 • Je denkt vaak over je leven ‘Is dit het nou? Wat doe ik hier?’ Je zoekt naar de zin van jouw leven, naar verdieping, maar je hebt er moeite mee om te vinden wat je zoekt. Een beetje jaloers lees je wel eens de verhalen van mensen die hun leven compleet omgooien en gaan doen wat ze altijd al hebben willen doen. Dat zou jij stiekem ook wel willen: meer leven vanuit je hart. Maar je voelt je gebonden aan alle verplichtingen en eisen die de buitenwereld én jijzelf stellen.
 • Door jouw perfectionisme moet je heel veel van jezelf en ga je maar door, terwijl je lichaam al lang ‘stop’ heeft geroepen. Je vindt dat je alles heel goed moet doen en dat verwacht je ook van anderen. Daardoor reageer je soms scherper naar je vrienden, partner of collega´s dan je eigenlijk zou willen. Eigenlijk zou je graag de controle wat meer willen loslaten, zodat je meer lucht en ruimte krijgt. Maar jouw angst dat mensen boos op je worden als je de dingen iets minder perfect doet, is hiervoor nog te groot.

Samengevat: in welke situaties kun je terecht bij Centrum Sprankel?

 • Angst
 • Trauma
 • Burn-out
 • Stress
 • Oververmoeidheid
 • Niet meer kunnen genieten
 • Niet goed voor jezelf zorgen
 • Veel piekeren
 • Overprikkeld
 • Snel geïrriteerd
 • Moeite met contact maken (muurtje om je heen)
 • Hooggevoeligheid
 • Zingevingsvragen
 • Perfectionisme
 • Vage lichamelijke klachten

Kreeg je bij het lezen van deze situaties het gevoel  ‘dit gaat over mij’? Dan past energetische coaching & therapie bij jou, en waarschijnlijk ook mijn manier van werken.

Herken jij je niet in een of meer van deze situatiebeschrijvingen, maar denk je toch dat ik jou zou kunnen helpen? Voel je dan vrij om mij te bellen of te mailen. In overleg bepalen we dan of energetische coaching & therapie in jouw situatie behulpzaam kan zijn.

Belangrijk: energetische coaching & therapie is niet geschikt voor jou als:

 • je niet bereid bent uit je comfortzone te komen;
 • je niet actief aan jouw herstel wilt werken, maar verwacht dat de therapeut alles voor jou ‘oplost’.
 • je alles vanuit je hoofd wilt (blijven) verklaren en niet bereid bent om meer naar je gevoel te gaan luisteren.
Wil jij af van die vervelende vage klachten en weer gaan sprankelen?

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.