Wanneer de emmer overloopt…

Gevoelens. De meeste mensen vinden ze maar lastig en dat kunnen ze natuurlijk ook best zijn. We zijn als mensen vaak heel erg goed in het wegdrukken van onze gevoelens. Want je vindt je leven er misschien niet leuker op worden als je al dat verdriet, de angst of de boosheid maar moet voelen. Dus je hebt je leven lang goed gefunctioneerd en succesvol allerlei gevoelens onderdrukt, vaak onbewust.

Maar dan gebeurt er iets in je leven wat net de druppel is die de emmer doet overlopen. Er overlijdt een dierbare en je wordt ook nog ziek. Je leven staat zo op zijn kop dat het één grote chaos is in je hoofd.

Een van mijn cliënten zit in deze situatie. Tijdens de eerste sessie kwamen we uit bij haar jeugd, waarin ze als kind niet gezien was en niet zichzelf kon zijn. Er zat nog veel verdriet van dat jonge meisje in haar, ook al is het heel lang geleden. ‘Hoe kan dat nu, dat dit verdriet nu naar boven komt?’, vroeg ze me.

Nieuw verdriet brengt oud verdriet naar boven. En dan is het opeens wel heel veel verdriet wat er zit en stroomt de emmer over. Dan werkt je (onbewuste) overlevingsmechanisme van je gevoelens wegdrukken niet meer en krijg je lichamelijke of psychische klachten. Zoals bij mijn cliënt, die heel veel chaos in haar hoofd voelde, niets uit haar handen kreeg en alleen maar piekerde.

In de sessie zijn we voorzichtig naar haar gevoel gegaan en heeft ze al een en ander losgelaten, ruimte gemaakt voor haar emoties, wat ook letterlijk weer rust en ruimte in haar lichaam gaf. Wat geeft het lichaam toch mooi aan wat het nodig heeft en wat zichtbaar mag worden.

Heb jij ook het gevoel dat je overloopt, dat er ergens emoties in je lichaam vastzitten die gezien moeten worden om verder te kunnen met je leven? Neem dan gerust eens contact op voor een gratis en vrijblijvend telefonisch inzichtgesprek van 20 minuten. In dit gesprek kunnen we samen eens bekijken wat er aan de hand is en wat jou misschien zou kunnen helpen. Wil je graag een afspraak maken voor een sessie Sprankelcoaching? Ook dat is natuurlijk mogelijk.

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.