Wees het middelpunt in je eigen leven

Soms heb je als coach/therapeut zelf ook behoefte aan een coach. Iemand die een poosje meeloopt op je pad en je helpt alles weer scherp te zien en te zorgen dat je niet afdwaalt van het pad dat je voor ogen had. Iemand met wie je je twijfels en zorgen kunt bespreken, maar met wie je ook je successen kunt delen. Ik merkte de laatste tijd dat ik ook behoefte had aan zo’n coach en die heb ik gelukkig gevonden in de persoon van Iris Boonstra van Soulbased Branding.

Vanmiddag was mijn eerste telefonische coachingsgesprek met haar en wat een fijne inzichten heeft Iris me al gegeven aan het begin van mijn traject! Een daarvan wil ik graag met jullie delen, omdat ik het beeld dat zij schetste zo verhelderend vind.

Je zult het mogelijk wel herkennen dat je je soms geleefd voelt door alles wat je allemaal ‘moet’ en alle mensen en dingen die aan je trekken. Ik heb vaak het gevoel dat ik te weinig tijd heb. Ik werk 2 dagen per week in het onderwijs, heb daarnaast mijn praktijk Centrum Sprankel, heb een lieve man, fijne familie en vrienden die ik graag regelmatig zie, mijn huishouden en o ja, ergens ben ik ook nog met mijn behoeften.

En als hoogsensitieve vrouw heb ik een grote behoefte aan voldoende rust en stilte, tijd om alleen te zijn en weer in mezelf te zakken, contact te maken met mijn ziel en mijn dromen. Even weer te ervaren wie ik ook al weer diep van binnen ben. Tijd hebben om creatief bezig te zijn of een concert of expositie te bezoeken, zodat ik kan opladen door de muziek of de kunst. Maar voor mezelf en mijn behoeften maak ik eigenlijk te weinig tijd, waardoor ik me af en toe gejaagd en geleefd voel. Sta ik eigenlijk wel aan het roer van mijn eigen leven?

Iris gaf me het beeld van een bloem mee. Als het goed is, ben jij de kern van de bloem. JIJ staat in het middelpunt van jouw leven en JIJ bepaalt hoeveel licht er naar elk blaadje gaat. En als je merkt dat een bepaald blaadje er een beetje verschrompeld uitziet, kun je besluiten dat je daar meer tijd voor gaat maken. Of als je merkt dat een ander blaadje juist heel erg groot is geworden door te veel licht en aandacht, beslis je dat je dat blaadje wat minder aandacht gaat geven. Op die manier sta JIJ en niet iemand anders aan het roer van jouw leven. Jij staat in het middelpunt van de bloem en houd de balans tussen de blaadjes in de gaten. Of je besluit om een bepaald blaadje op een gegeven moment uit de bloem te plukken en los te laten.

Wat doet dit beeld met jou? Kun je voelen of je in het middelpunt van jouw leven staat? En welke blaadjes zitten er allemaal aan de kern van de bloem?

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.